Hírek

Miért jobb a kerítésünk fém elemeit színterezni, mint otthon kézi erővel festeni?

Sokakban felmerül a kérdés miért bízzuk profi szakemberekre a kerítésünk festését? NYÍR-LIFT porfestő szakértője válaszol!

Kezdjük előszőr az úgymond hagyományos otthoni kézi festéssel. Nagyon sokan elmennek a közeli barkácsáruházba, és akkor döbbennek rá, hogy mennyi minden kell egy kerítésfestéshez. Nagy általánosságban elmondható, hogy szükség van: rozsdamaróra, festékmaróra, csiszolóra alapozóra, zománcfestékre, ecsetre, hígítóra. Ha pedig mind ezeket beszereztük jöhet a munka! Csiszolás, tisztitás, portalanítás, sok vegyi anyag elhasználása, és sok munka mire eljutunk a festésig. Na de még most jön a java: Jöhet az alapozás, majd a száradás. Száradás után, hígítóval feloldjuk a festékünket, és elkezdünk mázolni. Több napos munka után végeztünk a festéssel, de észrevesszük, hogy: pöttyös, foltos, koszos maradt a kerítésünk na itt jön a képbe a szinterezés.

 

színterezés

 

Mi is az a szinterezés: A szinterezés egy ipari megmunkálási folyamat, melyek során valamely anyagot finom por formájában hőhatásnak tesznek ki, melynek hatására az adott anyag kémiai szerkezete megváltozik, molekulái között új kötések alakulnak ki, így egy stabil, hálószerű szerkezet jön létre. Ezt értjük, de hogy is néz ki ez a munkafolyamat? A porfestést, mindig egy felülettisztitás előz meg ami általában homokfúvást jelent. A homokfúvással érjük el a felület jobb tapadóképességét. Ezután jön a porfestés, ami egy műanyag alapú por állagú, környezetbarát és teljes egészében újrahasznosítható anyag melyet egy elektrosztatikus szórópisztollyal juttatunk a felületre. Ezután kerül a munkadarab a beégető kemencébe, ahol a porfesték ráolvadva a kezelendő felületre egyenletesen bevonja azt, ezen felül a hőkezelés során a műanyag réteg kémiai szerkezete is megváltozik, jobban védi a felületet. Kihűlés után a festett alkatrész azonnal használhat!

 

színterezés

 

Miért válasszuk szinterezést és miért bízzuk profi emberekre munkát: A porfestés környezetkímélőbb, profi emberek csináljál. minőségben, tartósságban jobbak, esztétikusabb felületet eredményez, porfestés technológia védelmet biztosít a korrózióval és az UV-sugárzással szemben, így a szélsőséges időjárási viszonyokkal szemben ellenálló felületet kapunk!


Ha tanácsolhatom, aki teheti válassza a színterezést!


Lakatos László
NYÍR-LIFT
munkatársa