Lézervágás - Fém lézervágás

A lézervágás olyan technológia, amely lézert használ az anyagok vágására, így általában ipari gyártásokhoz is használják. A lézervágás nagy teljesítményű lézer kimenetének leggyakrabban optikán keresztül történő irányításával működik. Ipari lézeres során vágógépeket használnak síklapú anyagok, valamint szerkezeti és csővezetékanyagok vágására.

Lézervágás - Fém lézervágás

A lézervágás olyan technológia, amely lézert használ az anyagok vágására, így általában ipari gyártásokhoz is használják. A lézervágás nagy teljesítményű lézer kimenetének leggyakrabban optikán keresztül történő irányításával működik. Ipari lézeres során vágógépeket használnak síklapú anyagok, valamint szerkezeti és csővezetékanyagok vágására.

A lézervágás típusai

A CO2 lézereket rendszerint "szivattyúzzák" a gázkeveréken áthaladó áram vagy rádiófrekvenciás energiával (RF-gerjesztéssel). Az RF újabb és egyre népszerűbb módszer. Mivel az egyenáram az üreg belsejében elektródokat igényelnek, az elektróda eróziójával és az elektród anyagának üvegedényeken és optikán történő bevonásával találkozhatnak. Az RF rezonátoroknak külső elektródjai vannak, így ezek nem hajlamosak az adott a problémákra. A CO2 lézerek sokféle anyag ipari vágására felhasználhatók, például a titán, az enyhe acél, a rozsdamentes acél, az alumínium, a műanyag, a fa, a megmunkált fa, vagy a papír vágására is. Ezeket a lézereket elsősorban fémek és kerámiák vágására és megmunkálására használják.

 

Az áramforráson kívül a gázáramlás fajtája, típusa is befolyással lehet a teljesítményre. A CO2-lézerek között van a gyors axiális áramlással, lassú axiális áramlással, keresztirányú áramlással bíró típus is. Például a gyors axiális áramlással bíró rezonátorban a szén-dioxid, a hélium és a nitrogén keverékét egy turbina vagy fúvó keringteti a megfelelően nagy sebességgel. A keresztirányú lézerek ezzel szemben kisebb keringtetési sebességgel bírnak, így azok egyszerűbb fúvót igényelnek. A lemez- vagy diffúziós hűtött rezonátoroknak statikus gázmezővel bírnak, így azok nem igényelnek hatalmas nyomást. Ez a helyettesítő turbinák és üvegeszközök megtakarításához vezet.

 

A lézergenerátor és a külső optika (beleértve a fókuszlencse) hűtést igényel. A rendszer méretétől és konfigurációjától függően a hulladékhő a hűtőfolyadékkal közvetlenül a levegőbe kerülhet. A víz gyakran használt hűtőközeg, amelyet rendszerint egy hűtő- vagy hőátadó rendszeren keresztül kering.

 

A vízsugaras vezérelt lézerek között az úgynevezett lézer-mikrojáték egy olyan típus, amelyben egy impulzusos lézersugár csatlakoztatva van egy alacsonyabb nyomású vízsugárba. Ezzel végre lehet hajtani a lézeres vágási funkciókat, miközben a vízsugaras vezérelt lézer a vízsugarat a lézersugár irányításához hasonlítja, mint egy optikai szálat, teljes belső visszaverődést kihasználva. Ennek olyan pozitív hozadéka van, hogy a víz eltávolítja a törmelékeket és lehűti az anyagot. Egyéb előnyei a hagyományos "száraz" lézeres vágásokkal szemben még a párhuzamos kerf, a magas dilling sebesség, valamint az irányított vágás.

 

A Fiber lézer egy olyan fajta lézer, amely egyre gyorsabban növekszik a fémvágó iparban. A CO2-vel ellentétben a Fiber technológia szilárd közeget használ, szemben a gázzal vagy folyadékkal. A „mag-lézer” a lézersugarat termeli, majd egy üvegszálban amplifikálódik. Mindössze 1,064 mikrométer hullámhosszúságú szálas lézerek rendkívül kis pontméretet eredményeznek (akár 100-szor kisebbek a CO2-hoz képest), így ideálisak a fényvisszaverő fémanyagok vágására. Ez a Fiber egyik fő előnye a CO2-hoz képest.

 

Lézervágási Módszerek

A lézerek vágásánál számos különböző módszer létezik, a különböző anyagokat különböző anyagok vágására használják. Például ​​az olvadás és az ütés, az olvadék és az égés, a párologtatás, a feszítés, a hidegvágás, a termikus feszültség repedése és a stabilizált lézeres vágás.

 

Párologtató vágás (párolgási vágás)

A párologtató vágás során a fókuszált sugár az anyag felületét forró pontra melegíti, majd egy kulcslyukat képez. A lyuk gyorsan mélyül a megnövekedett abszorpciónak köszönhetően. Miközben a lyuk mélyül, valamint az anyag forr: gőz keletkezik, ami a nyílást tovább növeli. A nem olvadó anyag, (fa, szén vagy a hőre keményedő műanyagok) a legtöbb esetben párologtató vágással vannak vágva.

 

Fújás

Az olvadék és a fúvás (fúziós vágás) nagynyomású gázt használ fel az olvadt anyag a vágási területről való fújására, így nagyban csökken a teljesítményigény. Először az anyagot olvadáspontra kell melegíteni, majd a gázszóró az olvadt anyagot kifújja, így nem kell az anyag hőmérsékletét tovább emelni. Fújással általában fémeket vágnak.

 

A termikus feszültség repedése (Hőfeszültség-repedés)

A törékeny anyagok a termikus törésre kifejezetten érzékenyek, melyet a termikus feszültség repedések (hőfeszültség-repedés) módszerénél használnak. A sugár felületre való fókuszálása lokális fűtést és termikus tágulást okoz. Emiatt a repedés keletkezi, amelyet a gerenda mozgatásával irányítani lehet. A repedés m / s sorrendben mozgatható. Á termikus feszültség repedést legtöbbször az üveg vágásához használják.

 

Szilícium

A mikroelektronikus chipek elválasztását a félvezető eszközgyártás során szilíciumlemezből előállított ún. lopakodási eljárással hajtják végre, amely egy impulzusos lézerrel valósul meg. A lézer hullámhossza (1064 nm).

 

Reaktív vágás Stabilizált lézeres gázvágás, lángvágás)

A reaktív hasonlít az oxigénpisztoly vágáshoz, de a lézersugár gyújtóforrásként szolgál ebben az esetben. Legtöbbször az 1 mm-nél vastagabb szénacél vágásához használják ezt a módszert, tehát az eljárás viszonylag kis lézerteljesítményű, de nagyon vastag acéllemezek vágására használják.

 

Lézervágás Nyíregyházán

 

Cégünk a felvonókon kívül lemezmegmunkálással is foglalkozik.

A jelenlegi általános tevékenységeink közé tartoznak: Lemezmegmunkálás: lézervágás, CNC élhajlítás, CNC stancolás (fém stancolás), CNC lyukasztás, CNC darabolás, (CNC megmunkálás) egyedi fémszerkezetek gyártása, lakatos munkánk, továbbá

  • Porfestés
  • Szemcseszórás, felület-tisztítás
  • Sorozat termékek gyártása
  • Szegecselés, továbbá:

Cégünk bérgyártásban vállalja kis, közepes és nagy szériás fémtermékek gyártását rövid határidővel. A nyers fémtermékek megmunkálástól ,egészen  a lézervágásig , élhajlításig , darabolásig , lakatos munkákig , felületkezelésig , valamint csomagolásig és kiszállításig . A megmunkálandó termékek a standard fekete lemez , rozsdamentes vagy horganylemezen kívül egyedibb ( réz , színezett rozsdamentes , aluminimum , stb. ) is lehetnek.

Az egyszerű lemez CNC darabolás vagy lézervágás , porfestés , esetleg CNC elhajlítás megkeresések mellett , kereshet bennünket komplett lakatos szerkezetek , úgy, mint , vezérlőszekrények , kerítések, speciális konszignációk alapján történő megmunkálással is. A megrendelők elégedettségéről a Quality részlegünk megfelelő mérőeszközeivel  gondoskodik.
Amennyiben nagy szériás megkeresése lenne Cégünk felé, azonban jelenleg egészben vagy  részben nem rendelkezünk megfelelő célgéppel esetleg szerszámmal, úgy a hússzú távú (vagy egyszeri megrendelés nagyságától függő) munkakapcsolatért akár külön beruházásban is bővíthetjük gépparkunkat az ügyfél igényeinek megfelelően.

Kérem, tekintsék meg cég bemutatóinkat,  amennyiben ilyen jellegű igényeik lennének, keressenek bennünket bizalommal  az alábbi elérhetőségek egyikén!