Hírek

Hogyan jut el a késztermék az alapanyag beszállítótól a megrendelőig?

Egy gyártóvállalat logisztikájának a megszervezése mindig izgalmas terület, hiszen komplex gondolkodásmódot, felkészültséget és nagyfokú szervezőkészséget igényel. Az ügyfelek elégedettségének érdekében fontos a biztonságos, valamint a gyors szállítás egyaránt, hiszen a mai kiélezett versenyben a megrendelők elvárják a minél jobb teljesítést.

Az alapanyagok beszállítása során is oda kell figyelni ezekre a szempontokra, hiszen annak érdekében, hogy a termelés gördülékenyen biztosítva legyen elsődleges, hogy mindig rendelkezésre álljanak a munkadarabok. Emellett kiemelt szempont az is, hogy a beszállító megtegye a szükséges óvintézkedéseket és az áru sértetlenül kerüljön be a raktárba. Ellenkező esetben a gyártás során megnő a selejt darabszáma, valamint a végproduktumok minősége is veszélybe kerül.

A szállítás során többféle lehetőséggel találkozhatunk a piacon. Vannak olyan alapanyag-beszállítók, akik saját gépjárműparkkal rendelkeznek. Akadnak olyanok is, akiknek nincsen külső logisztikai flottájuk. Náluk jellemzően a gyártócégek oldják meg a termékek szállítását.

Végtermékek kiszállítása

A munkadarabok megmunkálását követően természetesen a gyárnak is el kell juttatnia a végtermékeket a megrendelőhöz. Itt is találkozni olyan cégekkel, akiknek van saját flottájuk, és akad olyan is, amikor a partner oldja meg a szállítást.

Előfordulhat olyan eset is, amikor hirtelen megnő a megrendelési mennyiség és a saját géppark nem elégséges a megfelelő teljesítéshez. Ebbe a helyzetbe kapcsolódnak be azok az alvállalkozók, akiknek a fő profilja a teherautó bérlés. Ők rugalmas és költséghatékony megoldást tudnak kínálni arra az időtartamra, ameddig szükség van a nagyobb szállítókapacitásra.

bérelhető teherautó

Termelőeszközök beszerzése

A nagyobb termelőeszközök beszerzése még nagyobb logisztikai kihívás egy gyártó életében. A lézervágó, élhajlító, felületkezelő és egyéb CNC fémmegmunkálási berendezések méretüknél és súlyuknál fogva speciális szállítóeszközöket és nagy tapasztalatot igényelnek