Hírek

A textiliparban használatos gépek számos hatásnak vannak kitéve, többek között magas hőmérsékletnek, nyomásoknak és nem utolsó sorban vegyi anyagoknak. Az ilyen bonyolult összetételű eszközöket gyakran kell átállítani működés közben, de ma már a legmodernebb berendezések széleskörű és fejlett automatizáltsággal rendelkeznek. A technológia rohamos fejlődésének köszönhetően napjainkban lézervágással is készülnek dizájnosabbnál dizájnosabb ruhadarabok, amelyek ezt követően felkerülnek a boltok polcaira.

Lézervágással, lézergravírozással vonzó optikai hatásokat lehet elérni a ruhaneműknél, bár egyáltalán nem mindegy, hogy milyen anyagról van szó. Az efféle megoldással tehát meglehetősen különlegessé tehető például egy csinos alkalmi ruha. A lézervágással készült textíliák nagy pontossággal és sebességgel kerülnek legyártásra, természetesen a legapróbb részletek figyelembevételével. A vágási folyamat befejeztével a ruhaneműk szélei nem lesznek rojtosak, valamint az anyag rögzítése sem szükséges a készülékben.

textilipar

A CNC megmunkálás segíti az ipari méretű textilgyártás

Jelenleg a ruhagyárakban rendelkezésre állnak olyan vezérlő berendezések, amelyek nagyban megkönnyítik a munkavállalók dolgát és segítik a sorozatgyártást, ezáltal a termékek rövid idő alatt jutnak el az üzletekbe.

A CNC gépek sokrétű felhasználását tükrözi, hogy a ruhaiparban alkalmazott eszközökben olyan alkatrészek is megtalálhatóak, amiket szintén CNC megmunkálással gyártottak és gyártanak le, tehát láthatjuk, hogy még a ruhagyártás és a textilipar is kihasználja ezt a területet.