Hírek

Lézervágás egy korszerű helyen, korszerű gépekkel!

 

Lakatos László Nyír- Lift programozó-tervezője interjút ad, a lézervágásról!

 

Cégünk mára már a legkorszerűbb lézervágógépekkel igyekszik a vevői igényeket kiszolgálni.

 

Korszerű lézervágógép

 

De beszéljünk először a lézervágásról mint technológiáról: a lézervágás egy automatizált anyagszétválasztási eljárás (más néven termikus vágási eljárás) amelynek során a vágáshoz kellő hőenergiát a lézersugár adja. Cégünk az alábbi anyagoknál használja: alumínium, acél, rozsdamentes ritkább esetekben réz lemeztáblák.

A lézervágó gépek működése

Adott egy üvegcső, amelyben nagy tisztaságú, kisnyomású gázt (agy keveréket) áramoltatunk, amit középfrekvenciás, nagyfeszültséggel rendelkező impulzusokkal pumpálják, avagy gerjesztik. Az ez által keletkezett lézersugarakat vetítéssel üvegszálakon keresztül juttatják el a vágófejhez. A vágófejben található egy vagy több speciális lencse viszi véghez a fókuszálást. A lencse azt a fényt, ami beérkezik a tárgy felületére, fókuszálja. Nagyon nagy energia koncentrálódik egy nagyon kicsi területen, aminek következményeképpen létrejön a vágás. A vágófejnek a pontos pozicionálását léptetőmotorok vezérlik, amelynek az ahhoz szükséges számú impulzusát a CNC berendezéstől kapják, a vágandó felületet figyelembe véve.

A korszerűbb lézervágó gépek előnyei

A gépparkunk fejlesztésével, különleges igényeket is tudunk teljesíteni. Cégünk gépei képesek 1500x3000mm nagyságú táblákat 25mm anyagvastagságig vágni. A fejlesztéseknek köszönhetően, a régi gépekhez képest, időt és energiát takarítunk meg. A gépeket könnyebben lehet programozni, egy korszerű szoftver segítségével. Gépeink mára 24 órából általában 22 órát dolgoznak a sok megrendelésnek köszönhetően.

 

 

Nyír-Lift programozó-tervezője elmondja hogy készséggel, állnak rendelkezésére mindenkinek akinek fémmegmunkálásra van szüksége, bármilyen kérdésre és kérésre szívesen válaszolnak melyet, a cég weboldalán vagy gyartas@nyirlift.hu-n megtehetnek!

Előző bejegyzésünkben a fém kerítés elemei színeterezésének előnyeiről írtunk!