Hírek

Zárkészítés - egy speciális lakatosmunka

Cégünk egyik tevékenysége a teljes lakatosmunkák elvégzése, egyedi fémszerkezetek tervezése, megépítése. Ezen munkák során vágunk és átalakítunk fémlemezeket, készítünk könnyű acélból, vasból, alumíniumból, más fémből ajtókat, rácsokat, ablakokat, korlátokat, lépcsőket, egyéb berendezéseket, mint például csőszerkezetű berendezéseket, kazán alkatrészeket stb. Vannak olyan speciális lakatosmunkák, mint például a zárkészítés, amely külön szaktudást igényel.

kulcsok

A zárkészítés célja egy olyan szerkezet (zár) megtervezése, megépítése, amelyet különböző nyílászárókba (bejárati ajtók, ablakok, jármű ajtók, bútorok ajtaja, széfek stb.) lehet beépíteni azért, hogy az fizikailag, mechanikai úton elzárja a zár egyik oldalán túli teret a zár másik oldalán lévőtől, és azt illetéktelenek a lehető legnehezebb módon tudják kinyitni, míg az, aki a zár kulcsával rendelkezik, az a lehető legkönnyebb módon ki tudja nyitni a zárat és ezzel együtt magát a nyílászárót.  A zárkészítésnek több ezer éves hagyománya van, sokan nem tudnak róla, de már az ókorban is használtak zárakat.

Mit csinálnak egy zárszaküzletben?

A zárszaküzlet a zárak szakértője, amely egy zárkészítésre, kulcsmásolásra, sokszor kulcskészítésre szakosodott vállalat. A jobb zárszaküzletek foglalkoznak főkulcsos zárrendszerekkel, nem csak hagyományos, de speciális kulcsok másolásával is, ilyenek például az autókulcsok vagy a páncélszekrény kulcsok. A zárszaküzletek tevékenységi körébe tartozik még a különböző zárak javítása, megszerelése, de sok helyen értékesítenek különböző méretű lakatokat is.