Hírek

Napjainkban egyre több családi háznál láthatunk szebbnél szebb télikerteket, amelyek nem csak az ember hangulatára vannak pozitív hatással, hanem meglehetősen praktikusak is. Tökéletes helyet biztosítanak a növények, virágok számára az év bármely szakmában. Így még télen is élvezhetjük a természet közelségét, ami nyugtató hatást gyakorol szervezetünkre nézve. A télikert társasházak esetében is megvalósítható, például az erkélyen vagy a teraszon alakíthatunk ki mediterrán hangulatot.

télikert

 A télikerttel gyakorlatilag egy plusz szobával bővíthetjük a lakást, ahol a hatalmas üvegfelületeknek köszönhetően a helyiség úszni fog a természetes fényben. Ez a növényzetnek is jót tesz fejlődésük szempontjából. A hőmérséklet is ideális egy télikertben, még télen is nyugodt szívvel időzhetünk ott, mivel a helyiséget körülvevő üveg hőszigetelése kiváló.

 A télikert és teraszbeépítés után az esőzésektől is védve lesz a terület, tehát bátran berendezhetjük akármilyen bútorral. Étkezőnek vagy dolgozószobának is kialakíthatjuk a télikertet. A nagyméretű nyílászárók a megfelelő szellőzést ugyancsak lehetővé teszik. Sőt a télikert a nappali kibővítésére is alkalmas, ahová ezáltal több természetes fény jut majd be. A két helyiség közé tehetünk egy kiváló megjelenésű tolóajtót, ami stílusában feldobja otthonunkat.

 Napjainkban már rengeteg típusú tolóajtó közül válogathatunk, mintában, színben és formában egyaránt, az egyszerű elegánsabbaktól egészen az extrém kinézetűekig. A lehengerlő mintákat, egyedi perforációkat a lézervágás technológiájával készíthetik el a szakemberek, ha az anyag fémből, fából vagy műanyagból van.

 Mi is az a lézervágás?

 A technológia lézer segítségével vág ki különféle formákat az adott anyagból, lényegében egy automatizált anyagelválasztási (CNC) folyamat. A hagyományos CNC-vel ellentétben a lézervágásnál a művelet elvégeztével nem szükséges polírozni a plexi éleit, enélkül is tükörfényes végeredményt kapunk.

 Tehát az építőiparban nagy hasznát veszik az eljárásnak és számtalan berendezést, eszközt állítanak elő így, többek között a télikertek megépítéséhez szükséges néhány tárgyat, berendezést is, amelyek fémből vannak és egyedi formával rendelkeznek.